Shanghai JPS Medical Co., Ltd.

Хируршки облекување

 • Апсорбирачки хируршки стерилен сунѓер за скут

  Апсорбирачки хируршки стерилен сунѓер за скут

  Сунѓери за скут од 100% памучни хируршки гази

  Тампонот од газа се превиткува целосно со машина.Чистото 100% памучно предиво го обезбедува производот мек и прилеплив.Супериорната апсорпција ги прави влошките совршени за апсорпција на крв кој било ексудат.Во согласност со барањата на клиентите, можеме да произведеме различни видови влошки, како што се преклопени и расклопени, со рендген и без рендген. Сунѓерот Лап е совршен за работа.

 • Боја на кожа Високо еластичен завој

  Боја на кожа Високо еластичен завој

  Полиестерски еластичен завој е направен од полиестерски и гумени нишки.положено со фиксирани краеви, има постојана еластичност.

  За третман, последователна нега и спречување на повторување на работни и спортски повреди, после нега на оштетување и операција на проширени вени како и за терапија на венска инсуфициенција.

 • Впивачка памучна вата

  Впивачка памучна вата

  100% чист памук, висока апсорпција.Абсорбента памучна волна е суров памук кој е исчешлан за да се отстранат нечистотиите, а потоа избелени.
  Текстурата на памучната волна е генерално многу свиленкаста и мека поради специјалната обработка со многукратно картирање. Памучната волна се избелува со висока температура и висок притисок со чист кислород, за да биде ослободена од непс, лушпа од лист и семиња и може да понуди висока апсорпција, без иритација.

  Се користи: Памучната волна може да се користи или обработува во различни видови, за да се направи памучна топка, памучни завои, медицински памучни влошки
  и така натаму, може да се користи и за пакување на рани и во други хируршки задачи по стерилизација.Погоден е за чистење и бришење рани, за нанесување козметика.Економичен и удобен за клиники, стоматолошки, старечки домови и болници.

 • Памучна пупка

  Памучна пупка

  Cotton Bud е одличен како средство за отстранување шминка или лак бидејќи овие памучни брисеви за еднократна употреба се биоразградливи.И бидејќи нивните врвови се направени од 100% памук, тие се екстра меки и без пестициди, што ги прави доволно нежни и безбедни за употреба на бебе и најчувствителна кожа.

 • Медицински апсорбирачки памук

  Медицински апсорбирачки памук

  Памучните топчиња се топчести форма на меки 100% медицински абсорбентни памучни влакна.Преку машината што работи, залогот за памук се обработува во форма на топка, без лабава, со одлична апсорпција, мек и без иритација.Памучните топчиња имаат повеќекратна употреба во медицинското поле, вклучително и чистење на рани со водород пероксид или јод, нанесување локални масти како што се салфетки и креми, и запирање на крв по инјектирањето.Хируршките процедури, исто така, бараат нивна употреба за впивање на внатрешната крв и употреба за обложување на раната пред да се преврзе.

 • Газа завој

  Газа завој

  Завоите со газа се направени од чисто 100% памучно предиво, преку обезмастено и избелено со висока температура и притисок, подготвено сечење, супериорна апсорпција.Меко, дише и удобно.Ролките со завој се неопходни производи за болницата и семејството.

 • Стерилни брисеви со газа со или без рендген

  Стерилни брисеви со газа со или без рендген

  Овој производ е направен од 100% памучна газа со специјална обработка,

  без никакви нечистотии со постапка на кардирање.Мека, податлива, без облога, не иритирачки

  и широко се користи во хируршките операции во болниците. Тие се здрави и безбедни производи за медицинска и лична употреба.

  ЕТО стерилизација и за еднократна употреба.

  Животниот век на производот е 5 години.

  Наменска употреба:

  Стерилните газа брисеви со рентген се наменети за чистење, хемостаза, апсорпција на крв и ексудација од рана при хируршка инвазивна операција.