винилна ракавица

 • Сини винилни ракавици за еднократна употреба лесно во прав

  Сини винилни ракавици за еднократна употреба лесно во прав

  Код: VGLP001

  Винилните ракавици во прав нудат фантастична заштита за време на голем број активности.Идеален е за употреба поради строги хигиенски правила.

  Винилните ракавици во прав имаат додаден пченкарен скроб што го олеснува ставањето, особено на прометни места и може да спречи ракавици да се залепат.Кога се носат ракавици во прав долго време, пудрата може да се залепи за кожата на корисникот и да предизвика чувствителност или алергии.

  Винилните ракавици во прав обично содржат прашок од пченкарен скроб кој се додава како средство за дотерување.Прашокот ги адсорбира честичките од латекс и се однесува како носител, што предиспонира за алергија.

  Широко се користи во прехранбената индустрија, медицински преглед, стоматологија, здравствена заштита, чиста соба, лабораторија, убавина (фарба за коса), фармацевтски производи, гас, перење автомобили и поправка на машини.

 • Сини винилни ракавици за еднократна употреба без прашок, широко користени во многу датотеки

  Сини винилни ракавици за еднократна употреба без прашок, широко користени во многу датотеки

  Код: VGPF001

  Винилните ракавици во прав нудат фантастична заштита за време на голем број активности.Идеален е за употреба поради строги хигиенски правила.

  Широко се користи во ракување со храна, преработка на состаноци, медицински преглед и третман, стоматолошки, здравствена заштита, чиста соба, боење коса, производство на електроника, хемиски експерименти и индустрија за печатење итн. Тие се ефикасни во заштитата од масни материи, киселина, емулзии и други течности и добро служи при подготовка на храна каде вкрстената контаминација треба да се сведе на строг минимум.

Остави поракаКонтактирајте не